T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / GÖRELE - Görele Nihat Gürel Fen Lisesi

Haberler

Haz

"Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" Edebi Eserler Kompozisyon dalında 10 C Sınıfından öğrencimiz Ahsen Dilay ŞAHİN ve Görsel Eserler Afiş dalında 9 C Sınıfından öğrencimiz Hava AYDIN'ın eserleri il birincisi seçilmiştir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

May

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

   Görele'de '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' olması dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, İlçe Kaymakamımız Murat Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve diğer daire amirlerinin katılımıyla başlayan törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Tören, okunan şiirlerin, müzik dinletisinin ve Taekwondo gösterisinin ardından sona erdi.

May

May

Değerli Velilerimiz,

Resmî ve özel ortaöğretim kurumlarında;

1- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin her dersten tek sınav yapılacaktır.

 

2- 12. sınıflar düzeyinde birinci ve ikinci döneme ilişkin sınavlar tamamlandığından bu sınıfların 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemleri, ilgili Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülerek tamamlanacaktır.

 

3- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde yapılacak sınavlara yönelik hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine bu sınavlara katılıp katılmama hususunda tercih hakkı sunulacaktır. Sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin velilerinin bu taleplerini içeren dilekçeleriyle en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar eğitim kurumu müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekecektir. 

 

4- Eğitim kurumu müdürlüklerince dilekçeleri alınan ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına katılmayacak olan öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri, birinci dönem notlarına göre tamamlanacak ve bu öğrencilere yönelik başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır. 

 

5- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine ilişkin olarak sınavları yapılamamış olan ve takvim doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmek isteyen öğrencilerin ise 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri, sınavlarla birlikte diğer ölçme ve değerlendirme uygulamaları değerlendirmeye alınarak tamamlanacaktır.

 

6-  Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine yönelik sınavları tamamlanmış olan öğrencilere de tercih hakkı sunulacak olup istemeleri hâlinde bu öğrenciler de sadece birinci dönem notları ile değerlendirilecektir.

 

7- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin katılım sağlamak isteyen öğrencilerin sınavları, 1 Kasım 2020 - 26 Mart 2021 tarihleri arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde planlanarak uygulanacaktır.

 

8-  2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin sınavların yapılacağı 24 Mayıs - 18 Haziran 2021 tarihleri arasında farklı bir ilde ve yurt dışında bulunacak öğrencilere de bulundukları yerlerde sınav uygulamaları yapılabilecektir.

 

9- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin son iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları, 21 Haziran - 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. 

 

10- 12. sınıf öğrencilerinin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ait  ve başarısız oldukları derslerden oluşacak sorumlulukları da 21 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak  sorumluluk sınavları kapsamına dâhil edilecektir.

 

11- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci döneminde yapılan sınavlara geçerli mazereti nedeniyle girememiş öğrenciler ile 24 Mayıs-18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak sınavlara katılmak isteyip de geçerli mazereti nedeniyle katılamayacak öğrencilere yönelik olarak 21 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak olan sorumluluk sınavları döneminde sınav hakkı tanınacaktır.

 Bu doğrultuda dilekçe örneği eksiksiz doldurularak 21 Mayıs 2021 tarihine kadar okulumuza ulaştırılması gerekmektedir. Okulumuza bizzat  ulaştırmada sıkıntı yaşayacak olan velilerimiz ilgili dilekçeyi PTT ve kargo aracılığıyla okulumuza ulaştırabilirler.

 

Adres:  YEŞİLTEPE Mahallesi ŞAİR AHMET KAÇAR  Sokak Dış Kapı No:2 GÖRELE/GİRESUN

May

ÜNİVERSİTE SEÇİMİ,İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ  KONULU  SÖYLEŞİMİZDE   SELİM EMRE AR (EĞİTİM DANIŞMANI)  VE YILDIRAY SOLUĞ (BÖLGE KOORDİNATÖRÜ) BİZİMLE  BERABER OLDULAR.

ÖĞRENCİLERİMİZİNDE  ZOOM ÜZERİNDEN KATILDIKLARI SÖYLEŞİMİZ BAŞARILI VE FAYDALI GEÇTİ. EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ.

 

May

  Anneler Günü dolayısıyla düzenlediğimiz programa hayırsever iş kadını ve eğitim gönüllüsü  Melahat Gürel ile Filiz Kizir hanımefendileri davet ettik. Programda 9-B sınıfından Burcu Bayram ve  Elif Tuğba Topal ile 9-C sınıfından İlayda Usta  şiirlerini okurken 9-B sınıfından Mükerrem Beyza Dobu ise günün anlam ve önemini belirten Melahat Gürel 'e hitaben  yazdığı  kompozisyonu okudu. Okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve Gürel ailesinden Melahat Hanım ile Filiz Hanım'ın duygularını paylaşmasından  sonra programımız sona erdi.  Bu vesile ile tüm annelerin, anne adaylarının, içinde anne sevgisi taşıyan; varlığımızı borçlu olduğumuz, doğumdan ölüme hayatımızın her anını onurlandıran; ilk arkadaşımız, ilk öğretmenimiz, karşılıksız sevginin timsali annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyoruz.

May

May

Mesleki eğitim, Fen Liseleri ve Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) yapılan fikrî mülkiyet çalışmaları ile 2021 yılında 2 bin 291 patent başvurusu yapıldı. İlk dört ayda elde edilen başarıya bakıldığında gelinen noktanın sevindirici olduğunu belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "Fikrî mülkiyet ve sınai haklarla ilgili ortaöğretim kurumlarımızda ve Bakanlığımızda oldukça güçlü bir deneyim ve kültür oluştu. Bu yıl yaptığımız başvurulardan 182 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini aldı. 2021 yılında önümüze koyduğumuz hedefe de kolaylıkla ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı; mesleki eğitim, BİLSEM'ler ve fen liselerinde 2021 yılının ilk dört ayında toplam 2 bin 291 ürün tescil başvurusunda bulundu. Bu başvurulardan 182'si patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini aldı. Diğer başvuruların ise değerlendirme süreci devam ediyor.

 

Fikrî mülkiyet hakları kapsamında ilk adım mesleki eğitimde atılmıştı. Özellikle mesleki eğitim AR-GE merkezlerinde yürütülen çalışmalarda 2020 yılında 12 patent, 8 faydalı model, 109 tasarım ve 59 marka tescili olmak üzere toplam 188 ürünün tescili alındı.

 

Mesleki eğitimin ardından fen liseleri ve BİLSEM'ler de sürece dâhil edildi.

 

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı desteğiyle 81 ilde 183 BİLSEM'de görev yapan öğretmenlere fikrî mülkiyet ve sınai haklar konusunda eğitimler düzenlendi.

 

BİLSEM'ler 2021 yılının ilk dört ayında 70 patent, 149 faydalı model, 1162 tasarım ve 6 marka olmak üzere 1387 ürün başvurusunda bulundu. Başvurular sonunda 74 ürünün tescili alındı. Her bir BİLSEM'den en az bir ürün tescili olmak üzere 2021 yılında 183 ürün tescili alınması hedefleniyordu.

 

Mesleki eğitimde bu yıl tescil hedefi: 250 idi. 2021 yılında 760 ürün başvurusunda bulunuldu, bu ürünlerden 99'u tescil aldı.

 

Böylece BİLSEM'ler ve mesleki eğitimde ilk dört ayın sonunda konulan yıllık hedeflerin %40'ı gerçekleşmiş oldu.

 

Fen liselerinde ise 2021 yılında 144 ürün başvurusunda bulunuldu. 9 ürünün tescili alındı. Fen lisesinden en az bir ürün tescili olmak üzere 2021 yılında 320 ürün tescili alınması hedefleniyor.

 

 

 

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer şunları söyledi:

 

"MEB olarak mesleki eğitim, BİLSEM ve fen liselerinde fikrî mülkiyet konusunda bir yılda çok önemli bir mesafe aldık. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığımızla yaptığımız iş birliği ile 81 ilde yönetici ve öğretmenlerimize fikrî mülkiyet süreçleri ile ilgili eğitimleri tamamladık. Ayrıca, Bakanlık bünyesinde 81 ilde yürütülen çalışmaların koordinasyonunu sağlamak ve gerekli desteği vermek üzere fikrî mülkiyet ofisi kurduk. 2021 yılının ilk dört ayında mesleki eğitim, BİLSEM'ler ve fen liselerinde fikrî mülkiyet kapsamında toplam 2 bin 291 ürün tescil başvurusunda bulunduk ve dört ay sonunda bu başvurulardan 182 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini aldık. Başvuruların çoğunluğu hâlen değerlendirme aşamasındadır."

 

753 Patent, Faydalı Model, Tasarım ve Marka Tescil Hedefi

 

Fikrî mülkiyet farkındalığını ortaöğretim kurumlarına yaygınlaştırmak istediklerinin altını çizen Özer şunları söyledi: "Mesleki eğitimde aldığımız mesafe sonrasında fen liselerimizde ve BİLSEM'lerde fikrî mülkiyet konusunda önemli adımlar atmaya başladık. Kurulan bu iş birliği ile 81 ildeki tüm fen liselerimizin ve BİLSEM'lerimizin yönetici ve öğretmenlerine yönelik eğitimler düzenledik. 2021 yılında 320 fen lisemizin her birinin en az bir ürünü tescil ettirmesini hedefliyoruz. 183 BİLSEM'in her birinin en az bir ürün tescil etmesini hedefliyoruz. Mesleki eğitimde de 250 ürün tescili hedefliyoruz. Dolayısıyla 2021 yılında toplam 753 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili almayı hedefliyoruz. İlk dört ayda elde edilen başarıya baktığımızda gelinen nokta oldukça sevindirici... 2021 yılında önümüze koyduğumuz hedefe de kolaylıkla ulaşacağımıza inanıyorum. Böylece fikrî mülkiyet ve sınai haklarla ilgili ortaöğretim kurumlarımızda ve Bakanlığımızda oldukça güçlü bir deneyim ve kültür oluştu. Bu çalışmalar gelecekte çok daha iyi bir noktaya taşınacaktır.

 

Özer, bu süreçte kendilerine destek olan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'a, süreçleri başarılı bir şekilde yürüten Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete'ye ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirtti.